Közoktatási vezető szakirányú továbbképzési szak

A Veszprémi Érseki Főiskola a 2021/2022-es tanévtől megfelelő számú jelentkező esetén elindítja a közoktatási vezető és pedagógus szakvizsga szakirányú továbbképzési szakot.

A KÉPZÉS CÉLJA:

Könnyű, avagy nehéz feladatra vállalkozik ma egy elkötelezett vezető? A jó vezető nem pusztán irányítói, menedzseri, szervezői és retorikai kvalitásairól ismerszik meg, hanem arról is, képes-e kellő alázattal szolgálni a rá bízott közösséget, alkalmas-e arra, hogy a keresztényi és a pedagógiai szeretet iránymutatása szerint teremtsen értéket közvetlen környezetében. Az a célunk, hogy a hozzánk érkező pedagógusokat olyan elméleti és főként gyakorlati ismeretekkel vértezzük fel, amelyek révén alkalmassá válnak egy versenyorientált társadalomban működő köznevelési intézmény szakmai és erkölcsi alapú irányítására, megújítására.

A KÉPZÉS TARTALMA:

A képzés keretében a résztvevők többek között megismerkednek a köznevelési rendszer jogi szabályozásával, a magyar köznevelés rendszerének finanszírozási rendjével, a nevelési-oktatási intézmény, mint szervezet környezetének struktúrájával. Ezen kívül betekintést nyernek a hátrányos meg-különböztetés, a diszkrimináció jogi szabályozásába, a szegregáció köznevelésben való megjelenési formáiba és az esélyegyenlőség biztosításának lehetőségeibe. Bővítik a tudásukat a hatékony vezetői kommunikáció, az intézményi marketing és a konfliktuskezelés területén.

A KÉPZÉS SAJÁTOSSÁGAI:

  • gyakorlatorientált, speciális és újszerű ismeretek;
  • magas szakmai felkészültséggel és naprakész gyakorlati tudással rendelkező oktatók;
  • támogató és hallgatóbarát környezet;
  • pedagógusbarát képzési rend;
  • kedvezményes költségtérítési díj;
  • mindez a királynék városában, hittel, tudással és szeretettel.

KÉPZÉSI IDŐ: 4 félév.

KÉPZÉSI DÍJ: 135.000,- Ft/félév

A JELENTKEZÉS FELTÉTELEI:

  1. alapképzésben (BSc/BA), mesterképzésben (MSc/MA) szerzett pedagógus végzettség és szakképzettség, továbbá pedagógus munkakörben eltöltött 3 éves gyakorlat, vagy
  2. egyetemi/főiskolai szintű pedagógus végzettség és szakképzettség, továbbá pedagógus munkakörben eltöltött 3 éves gyakorlat.

A JELENTKEZÉS MÓDJA: az intézmény honlapján található jelentkezési lapon, postai úton.

ELÉRHETŐSÉGEK:         Cím: 8200 Veszprém, Jutasi út 18/2.

                                               E-mail: szakiranyukepzes@vhf.hu

                                               Telefon: (88)-542-713

                                               Honlap: https://www.vhf.hu

A szak oktatói

Főállású oktatók