Köznevelési mestervezető szakirányú továbbképzési szak

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola 2021 szeptemberétől megfelelő számú jelentkező esetén elindítja a köznevelési mestervezető szakirányú továbbképzési szakot.

A KÉPZÉS CÉLJA:

A már vezetői gyakorlattal rendelkező pedagógusok számára olyan képzési lehetőség biztosítása, amelynek során a folyamatosan átalakuló rendszerben való eligazodást és a sikeres vezetői teljesítményt megerősítő, támogató ismeretekkel, tudással és új kompetenciákkal felvértezett intézményvezetők állnak a köznevelés rendszerének szolgálatába.

A KÉPZÉS TARTALMA:

A képzés keretében a résztvevők többek között megismerkedhetnek a vezetői feladatdelegálás módjaival, módszereivel, a vezetői etikett és protokoll általános szabályaival, valamint a köznevelési intézmény működését meghatározó jogi és belső szabályozás rendszerével. Ezen kívül betekintést nyerhetnek a vezetői identitás megerősítése, az önismeret fejlesztése, a személyiség vezetésben való szerepének megtapasztalásába, olyan kapcsolatkezelési és konfliktuskezelési stratégiák elsajátításába, amelyet a jövőben tudatos vezetői és motivációs eszközként tudnak alkalmazni, illetve a coach szemlélet kialakításába, amely a támogató szervezeti légkör kialakításának elvein és módszerein alapul. Bővíthetik tudásukat az állami köznevelési feladatellátás keretében működő pedagógiai-szakmai szolgáltatások működésének megismerésében, tekintettel a köznevelési intézmények működtetésének támogatására irányuló tevékenységre.

A KÉPZÉS SAJÁTOSSÁGA:

 • gyakorlatorientált, a mindennapi gyakorlatban jól használható, speciális és újszerű ismeretek;
 • magas szakmai felkészültséggel és naprakész gyakorlati tudással rendelkező oktatók;
 • támogató és hallgatóbarát tanulmányi ügyintézés;
 • pedagógusbarát képzési rend: félévente 5 konzultációs alkalom (péntek, szombat);
 • családias légkör;
 • kedvezményes költségtérítési díj;
 • étkezési és szálláslehetőség helyben;
 • mindez a királynék városában, történelmi környezetben, hittel, tudással és szeretettel.

KÉPZÉSI IDŐ: 2 félév (a konzultációk levelező rendszerű képzésben, pénteki és szombati napokon).

KÉPZÉSI DÍJ: 135.000,- Ft/félév.

A JELENTKEZÉS FELTÉTELE:

 1. pedagógus képzési területen legalább alapképzésben szerzett oklevél;
 2. az alábbi képzések valamelyikén szerzett pedagógus-szakvizsga: közoktatási vezető és pedagógus-szakvizsga szakirányú továbbképzési szak, holland-magyar intézményvezető és középvezető képzés, pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szak;
 3. valamint a köznevelés területén, illetve a köznevelés irányítási rendszerében legalább egy vezetői ciklusban eltöltött „vezetői” megbízás során szerzett gyakorlat.

A JELENTKEZÉS MÓDJA:

Az intézmény honlapján a felvételi fül alatt található jelentkezési lapon, postai úton 2021. augusztus 30-ig.

ELÉRHETŐSÉGEK:

Cím: 8200, Veszprém Jutasi út 18/2.

 

E-mail: szakiranyukepzes@vhf.hu

 

Telefon: (88) 542-713

 

Honlap: https://www.vhf.hu/