Kultúra, világnézet, érték, erkölcs

„…legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindig, minden körülményben…”

Arany János: Domokos napra

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

KULTÚRA, VILÁGNÉZET, ÉRTÉK, ERKÖLCS

témakörben az értékrombolt, értékzavarral küzdő világban műhelybeszélgetés sorozatot tart.

A műhelybeszélgetés sorozat célja a téma iránt érdeklődő elméleti szakemberek és a hétköznapok nehézségei között munkálkodó gyakorlati szakemberek párbeszéde által a nemes erkölcsi célkitűzések és a napi problémák összehangolása által irányt mutatni az értékek világában.

A műhelybeszélgetésekre sok szeretettel várunk a téma iránt érdeklődő minden elméleti és gyakorlati szakembert, gimnáziumi diákokat, felsőoktatási hallgatókat, ipari szakembereket, gyermeküket nevelő szülőket, munkanélkülieket és egyetemi oktatókat, kutatókat.

Ha van kialakult világnézeted, értékrended, akkor azért, ha nincs kialakult világnézeted, akkor azért várunk téged és barátaidat a műhelybeszélgetésekre.

A műhelybeszélgetés ülésein a KULTÚRA, VILÁGNÉZET, ÉRTÉK, ERKÖLCS témakör kérdéseit tárgyaljuk. A műhelybeszélgetés nyolcadik találkozója

2017. október 17. kedden, 17 órakor

a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola (8200 Veszprém, Jutasi út 18/2.)

5. előadótermében lesz,

a műhelybeszélgetés témája

Törekedjetek a szeretetre!”

Bevezető előadást tart Janka Ferenc és utána te is mondd el a véleményedet! Azt szeretnénk, ha a műhelybeszélgetésbe mindenki aktívan bekapcsolódna!

A műhelybeszélgetés tervezett következő témája a vallás, az erkölcs és a jog értelmezése és ezek pontos meghatározásának gyakorlati következményei. A műhelybeszélgetés tervezett következő időpontja 2017. november 14.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a szervezők nevében,

Birher Nándor

Veszprém, 2017 szeptember 29.

rendezvény dátuma: 2017. október 17., kedd, típusa: műhelybeszélgetés