Kultúra, világnézet, érték, erkölcs

„…legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindig, minden körülményben…”

Arany János: Domokos napra

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

KULTÚRA, VILÁGNÉZET, ÉRTÉK, ERKÖLCS

témakörben az értékrombolt, értékzavarral küzdő világban műhelybeszélgetés sorozatot tart.

A műhelybeszélgetés sorozat célja a téma iránt érdeklődő elméleti szakemberek és a hétköznapok nehézségei között munkálkodó gyakorlati szakemberek párbeszéde által a nemes erkölcsi célkitűzések és a napi problémák összehangolása által irányt mutatni az értékek világában.

A műhelybeszélgetésekre sok szeretettel várunk a téma iránt érdeklődő minden elméleti és gyakorlati szakembert, gimnáziumi diákokat, felsőoktatási hallgatókat, ipari szakembereket, gyermeküket nevelő szülőket, munkanélkülieket és egyetemi oktatókat, kutatókat.

Ha van kialakult világnézeted, értékrended, akkor azért, ha nincs kialakult világnézeted, akkor azért várunk téged és barátaidat a műhelybeszélgetésekre.

A műhelybeszélgetés tavaszi ülésein a KULTÚRA, VILÁGNÉZET, ÉRTÉK, ERKÖLCS témakörön belül a műhelybeszélgetések témája a különböző szervezetek társadalmi szerepének témaköre. A műhelybeszélgetés hetedik találkozója

2017. május 23. kedden, 17 órakor

a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola (8200 Veszprém, Jutasi út 18/2.)

5. előadótermében lesz,

a műhelybeszélgetés témája a civil szervezetek társadalmi szerepe témakör.

Bevezető előadást tart Varga Endre „ A civil szervezetek társadalmi szerepe” címmel, hozzászól Bischof Péter, a Bencés Diákszövetség veszprémi szervezetének elnöke, Zeitler Gusztáv több civil alapítvány elnöke és Veress Gábor több civil szervezet képviselője és utána te is mondd el a véleményedet!

Azt szeretnénk, ha a műhelybeszélgetésbe mindenki aktívan bekapcsolódna!

A műhelybeszélgetés tervezett következő témája a civil szervezetek szerepe a jó államban lesz, az időpontja: 2017. ősze.

Minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a szervezők nevében, Birher Nándor

Veszprém, 2017 május 13.

rendezvény dátuma: 2017. május 23., kedd, típusa: műhelybeszélgetés