Kultúra, világnézet, érték, erkölcs

„…legnagyobb cél pedig, itt, e földi létben,
Ember lenni mindig, minden körülményben…”

Arany János: Domokos napra

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

KULTÚRA, VILÁGNÉZET, ÉRTÉK, ERKÖLCS

témakörben az értékrombolt, értékzavarral küzdő világban műhelybeszélgetés sorozatot tart.

A műhelybeszélgetés sorozat célja a téma iránt érdeklődő elméleti szakemberek és a hétköznapok nehézségei között munkálkodó gyakorlati szakemberek párbeszéde által a nemes erkölcsi célkitűzések és a napi problémák összehangolása által irányt mutatni az értékek világában.

A műhelybeszélgetésekre sok szeretettel várunk a téma iránt érdeklődő minden elméleti és gyakorlati szakembert, gimnáziumi diákokat, felsőoktatási hallgatókat, ipari szakembereket, gyermeküket nevelő szülőket, munkanélkülieket és egyetemi oktatókat, kutatókat.

Ha van kialakult világnézeted, értékrended, akkor azért, ha nincs kialakult világnézeted, akkor azért várunk téged és barátaidat a műhelybeszélgetésekre.

A műhelybeszélgetés tavaszi ülésein a KULTÚRA, VILÁGNÉZET, ÉRTÉK, ERKÖLCS témakörön belül a műhelybeszélgetések témája a civil szervezetek, az egyházak és a jó állam témaköre lesz. A műhelybeszélgetés ötödik találkozója

2017. március 21. kedden, 17 órakor

a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola (8200 Veszprém, Jutasi út 18/2.)

5. előadótermében lesz,

a műhelybeszélgetés témája A környezettudatosság és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás ​néhány ​társadalmi ​összefüggése témakör.

Bevezető előadást tart dr. habil. Leveleki Magdolna szakvezető, őt követi Birher Nándor, Abonyi János és Veress Gábor hozzászólása és utána te is mondd el a véleményedet!

Azt szeretnénk, ha a műhelybeszélgetésbe mindenki aktívan bekapcsolódna!

A műhelybeszélgetés tervezett következő témája az egyházak szerepe a jó államban lesz, az időpontja: 2017.április 24.

Veszprém, 2017 március 10.

a szervezők nevében Birher Nándor

rendezvény dátuma: 2017. március 21., kedd, típusa: műhelybeszélgetés