Panoráma Veszprém óvárosára a VHF kollégiumának ablakából - történelmi helyszínek között, időtálló tudást, magas színvonalú képzést nyújtunk!
Panoráma Veszprém óvárosára a VHF kollégiumának ablakából - történelmi helyszínek között, időtálló tudást, magas színvonalú képzést nyújtunk!
Éttermünkben maximum 100 fő számára tudunk színvonalas étkeztetési szolgáltatásokat nyújtani.
Éttermünkben maximum 100 fő számára tudunk színvonalas étkeztetési szolgáltatásokat nyújtani.
Szociotáborok, kirándulások, közösségi programok. Szociális munkás képzésünk keretében egy lelkes csapat tagjaként megismerheted korunk kihívásait, jobbá, szebbé, élhetőbbé teheted jövőnket!
Szociotáborok, kirándulások, közösségi programok. Szociális munkás képzésünk keretében egy lelkes csapat tagjaként megismerheted korunk kihívásait, jobbá, szebbé, élhetőbbé teheted jövőnket!

Erasmus pályázati felhívás

Pályázati felhívás Erasmus+ programban részt vevő fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók illetve munkatársak kiegészítő pénzügyi támogatására

A felsőoktatási intézmény és a Tempus Közalapítvány kiegészítő támogatásra irányuló pályázatot hirdetnek azon felsőoktatásban tanuló/dolgozó fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók illetve munkatársak számára, akik a 2018/2019-es tanévben Erasmus+ mobilitási ösztöndíjat nyertek el. A támogatás célja egyenlő esélyt nyújtani a felsőoktatás területén is a speciális ellátást igénylő kiutazók számára az Erasmus+ programban.

A pályázat részletes kiírása a csatolt dokumentumban érhető el.

CsatolmányMéret
Fájl igénybejelentő28.95 KB
Fájl pályázati felhívás50.95 KB

Pályázati felhívás Erasmus külföldi résztanulmányokra és szakmai gyakorlatra pályázó hallgatók szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatására

A felsőoktatási intézmény és a Tempus Közalapítvány pályázati lehetőséget hirdetnek szociális alapú kiegészítő pénzügyi támogatásra azon felsőoktatásban tanuló hallgatók számára, akik a 2018/2019-es tanévben Erasmus+ programországba történő tanulmányi célú vagy szakmai gyakorlati mobilitási ösztöndíjat kívánnak elnyerni.

A szociális alapú támogatás célja egyenlőbb esélyt nyújtani a felsőoktatási mobilitás területén is a kiutazók számára az Erasmus+ programban.

A teljes pályázati kiírás a csatolt dokumentumban olvasható.

CsatolmányMéret
Fájl igénybejelentő63.07 KB
Fájl pályázati felhívás46.38 KB

Iskolai szociális munka szakirányú továbbképzés

Gerontológiai posztgraduális képzés

Nagyböjti ifjúsági lelkinap

"Az ajtód előtt állok, és zörgetek…" (Jel 3,20)

Veszprémi keresztény fiatalok lelkigyakorlata. Lelkünk belső birodalma. Hová engedjük be az Istent?

Képzeljünk el egy történetet! Az egyszeri ember egy, a szívének kedves személyt várt vendégségbe. Gyorsan rendet is rakott, ami abból állt, hogy minden szem előtt lévő dolgot egy szekrénybe zsúfolt be. Jött a vendég, és megmutatott mindent neki, ám amikor arra a bizonyos szekrényre terelődött a figyelem, emberünk heves ellenállásba kezdett. A történet mindannyiunknak ismerős, mindig van egy kis zúg, ahol a kis „mocskainkat” elrejtjük, és csak a szépet és a jót akarjuk megmutatni. Igen ám, de ha a mi szívünk legkedvesebb vendége jön hozzánk, maga Jézus, és Ő áll az ajtónk előtt, hogy bebocsájtást kérjen? Őt nem érdekli a kirakat, hiszen ismer minket, azért jön hozzánk, hogy sebeinket gyógyítsa, erőt adjon, ha megfáradtunk, és segítsen az életünk káoszát („szekrényét”) rendbe tenni.

Nagyböjti lelkinap

Imádsággal várt boldoggá avatás és a mindennapok „boldog helytállása” a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium növendékei életében

2018. február 24-én, szombaton a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium 11. osztályos tanulói Mig Balázsné Orsolya osztályfőnök vezetésével nagyböjti lelkinapra érkeztek a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolára. A lelkinap vezértémája a keresztény értékeknek az egyre keresztényellenesebb világunkban való megélése és a mindennapok helytállása volt. Az eseménynek az adott különleges aktualitást és méltóságot, hogy a lelkinap vezető előadója, Brenner József, a veszprémi Boldog Gizella Szeminárium spirituálisa, annak a boldoggá avatás előtt álló Brenner János atyának a testvére, akit az osztály patrónusává választott. Az osztályközösség három éve minden tanítási nap reggelén közösen imádkozik Brenner János atya boldoggá avatásáért, így megható, megindító és egyben felemelő érzés volt a növendékek számára találkozni patrónusuk fivérével. A diákok fegyelmezett és feszült figyelemmel hallgatták József atya előadását, amely a délelőtt folyamán több témát is érintett. Bevezetőjében arról mesélt, hogy rokonai révén neki is van ciszterci kötődése. József atya a fiatalok nyelvén beszélt arról, mennyire fontos alapérték a család, amelyet most a nemek megkérdőjelezésével is támadnak. A felvilágosodás kapcsán kiemelte, hogy Isten tekintélye helyére sajátmagunkat állítottuk, és a jelenlegi liberális felfogás kétségbe vonja a nemzetet, mindent relativizál, valamint a nemzetet és az egyházat is támadás alá vette. Arra bátorította a fiatalokat, hogy ne hagyják magukat félrevezetni, legyenek önmaguk, hiteles egyéniségek és ne a reklámok által diktált divatbábuk. Az önmegvalósítással kapcsolatban pedig kiemelte, hogy az elsősorban lelki nevelés, amely azt a célt szolgálja, hogy jobbá váljunk, hogy boldogan tudjunk helytállni a mindennapokban.

Könyvtári szolgáltatások - elégedettségi kérdőív

Kedves Könyvtárhasználónk!

Szeretnénk megismerni, hogy könyvtárunk szolgáltatásai mennyiben felelnek meg az Ön igényeinek.

Kérjük, töltse ki kérdőívünket.

Közreműködését előre is köszönjük.

 

Holc Viktória
könyvtáros

Álláslehetőség

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola azonnali kezdéssel szakácsot és konyhai kisegítőt keres.

Érdeklődni az alábbi elérhetőségeken lehet:

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola
8200 Veszprém, Jutasi út 18/2.
elelmezes@vhf.hu
88/542-719

Diákigazolvány matricák átvétele

Tisztelt Hallgatók!

Tájékoztatom Önöket, hogy 2017/2018. tanév II. félévi diákigazolvány matrica átvételére 2018. március 02-től van lehetőség a Rektori Hivatalban (4.es iroda).

Tisztelettel:

Széplábi Ramóna
rektori ügyintéző

Oldalak

Subscribe to Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola RSS