Rövid könyvajánló és ismertető a ’PREPARATION FOR THEOLINGUA_LEVEL B2’ című könyvhöz

A fentiekben olvasható könyvcím a ’THEOLINGUA’, akkreditált középfokú szakmai nyelvvizsgára való készülésben szeretne segítséget nyújtani. A címben ugyan nem kerül utalás a felsőfok megjelölésre, de a könyv azoknak is hasznos lehet, akik már ezen a szinten szeretnék letenni a nyelvvizsgát. A könyv – tematikáját tekintve - ugyan célirányosan a B2-es szintnek megfelelő vizsgára orientál, viszont mivel szókincse átfogóan és változatos platformon prezentálja a hitélet alap- és ezért elengedhetetlen fontosságú szókincsét, megfelelő bevezetést nyújt a hitéleti nyelvvizsgának tulajdonképpen mindhárom (B1, B2, C1) szintjére való készüléshez.

Mivel szerzője katolikus, ezért a témák elsősorban katolikus szempontból kerülnek kidolgozásra. Van viszont számos olyan fejezet és néhány képleírási- és szituációs feladat, amely általános tartalmakat - felekezeti megközelítéstől függetlenül - tekint át, így minden - magát kereszténynek valló - vizsgázónak hasznos tananyag segédletként szolgálhat.

A könyv a középfokú szóbeli nyelvvizsga témáit tekinti át részletesen – a témák számánakmegfelelően – 25 fejezetben. A kidolgozott fejezeteken kívül a segédlet tartalmaz még 12 szituációs feladatot és 16 mintaképleírást. A kiadvány nemcsak otthoni tanulásra alkalmas, hanem felkészítő idegennyelvi kurzusok kiegészítő tananyagsegédleteként is használható.

A könyv jegyzetboltunkban személyesen is megvásárolható, de ha valakinek a távolság gondot okoz, akkor meg is rendelhető. Ez utóbbi esetben érdeklődni, illetve rendelésüket leadni az alábbi elérhetőségeken tudják:

Veszprémi Érseki Főiskola
konyvtar@vhf.hu
06 88/ 542-700

Minden érdeklődőnek és vásárlónak sikeres felkészülést kíván a szerző!

Horváth Andrea
haangoltan@gmail.com

 

 

 

CsatolmányDátum
PDF icon bevezeto.pdf2020.10.21.
PDF icon tartalomjegyzek.pdf2020.10.21.
PDF icon mintakepleiras.pdf2020.10.21.
PDF icon nehany_oldal_a_konyv_egy_fejezetebol.pdf2020.10.21.
PDF icon szituacios_feladat.pdf2020.10.21.