Jegyzet Theolingua nyelvvizsgához

Kedves Hallgatók és Érdeklődők!

Szeptemberben elkészült jegyzetemet ajánlom mindazoknak, akik középfokú nyelvvizsgát szeretnének tenni a Theolingua nyelvvizsgarendszerben. A társalgási jegyzet elsősorban a szóbeli nyelvvizsgához nyújt segítséget, de az érintett témák és a könyv szókincsének változatossága miatt jól felhasználható az írásbeli vizsgára való felkészüléshez is. Szerkezetét tekintve alapvetően a középfokú Theolingua nyelvvizsga 25 fő témáját veszi alapul, ennek megfelelően - a témákat átfogó része - 25 fejezetből áll. A fejezetek katolikus nézőpontból kerültek kidolgozásra, kérdés-válasz formában, így bizonyos helyeken egy-egy kérdéssel kapcsolatban - a lehetséges vélemények különbözőségét követve - több válasz is bemutatásra kerül. A könyv használata ennek megfelelően azok számára a legalkalmasabb, akik katolikus hithagyományunk alapján kívánnak felkészülni a nyelvvizsgára, bár vannak olyan fejezetek is, melyek objektív jellegük miatt alkalmasak más felekezetű hittestvéreink készüléséhez is (így például a világvallásokról, vagy a Magyarországon található vallási felekezetekről szóló részek).

A kiadvány továbbá tartalmaz 12 igényesen kidolgozott szituációt, valamint 16 képleírási feladatot színes fotógalériával, és a hozzájuk tartozó mintaképleírásokkal. Ez utóbbi két rész is tartalmaz olyan feladatokat, melyek felekezettől függetlenül használhatók! A fejezetek részletesen kidolgozottak, így megfelelnek a teológiai és spirituális témák iránt fogékonyabb olvasók igényeinek is, de azok is haszonnal forgathatják ezeket az oldalakat, akik szelektíven, saját beállítódásuknak és érdeklődési szintjüknek megfelelően csak válogatni szeretnének a bemutatott témákból, saját maguk által kidolgozott összefoglalót készítve azokról. Könyvemet elsősorban egy zárt körnek ajánljom: saját főiskolánk hallgatóinak, továbbá országunk minden olyan katolikus egyetemének és főiskolájának, ahol teológus - és hittanárképzés folyik, így segítve ott a felkészülést erre a szakmai nyelvvizsgára.

A kiadványt ajánlom továbbá a Theolingua Vizsgaközpontok figyelmébe, valamint az angol nyelvet kedvelő katolikus papjaink, lelkipásztoraink és minden olyan hitéhez hű katolikus értelmiségi figyelmébe, aki szívesen olvasna saját felekezetének hitbéli tanításáról angol nyelven, és akit érdekel ennek a szakmai nyelvvizsgának a lehetősége. Helyi hallgatóink számára a jegyzet a főiskola jegyzetboltjában vásárolható meg, a vidéki érdeklődéseket pedig főiskolánk gazdasági osztályán és könyvtárán keresztül tudjuk fogadni.

Elérhetőségünk: Veszprémi Hittudományi Főiskola Jutasi út 18/2. 8200 Veszprém Tel: 06 88/ 542-700
email: kiralyne@vhf.hu; konyvtar@vhf.hu

Sikeres felkészülést kívánok minden nyelvvizsgázónak!

Üdvözlettel: Horváth Andrea angol nyelv és irodalom szakos bölcsész - angoltanár
email: haangoltan@gmail.com

Veszprém, 2017. október 13.

CsatolmányDátum
PDF icon borító2017.10.13.
PDF icon Contents2017.10.13.
PDF icon Introduction2017.10.13.
PDF icon Acknowledgements2017.10.13.
PDF icon Sample pages from a chapter2017.10.13.
PDF icon Sample picture description_task 12017.10.13.