Diákigazolványok elfogadásának szabályozásáról

Tisztelt Hallgatók!

Az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humánjárvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 41/2020. (III. 11.) Korm. rendeletet 4. § a) pontjára tekintettel az Oktatási Hivatal az alábbi intézkedéseket kérte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (továbbiakban: ITM) Közlekedési Szolgáltatások Főosztályától:

  • a 2019/2020. tanév I. féléves matricájával érvényesített diákigazolványokat fogadják el a közlekedési szolgáltatók március 31. napja után is
  • az eredeti aláírást és pecsétet nem tartalmazó igazolásokat fogadják el a közlekedési szolgáltatók.

Az ITM arról tájékoztatta hivatalunkat, hogy az intézkedéseket elrendelte, így a felsőoktatási intézmények bezárásából fakadóan a hallgatók nem szenvednek hátrányt a közlekedési kedvezmények igénybevétele során.

Fentiek értelmében a 2019/2020. tanév I. félévére vonatkozó diákigazolvány érvényesítő matricák 2020. március 31. napja után is érvényesek, így az a hallgató is igénybe tudja venni a közlekedési kedvezményeket, aki nem vette még át a 2019/2020. tanév II. félévére vonatkozó diákigazolvány érvényesítő matricát.

Üdvözlettel:

Kanczler Ramóna
rektori ügyintéző