Kollégium

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolára érkező látogató az épületbe érve egyszerre két intézménynek lépi át a küszöbét. A különös formájú épület ugyanis a főiskola mellett a kollégiumnak is helyet ad.

A Veszprémi érseki Hittudományi Főiskola Kollégiuma a Főiskola szerves részeként működik, vagyis elsősorban azok a hallgatók nyerhetnek ide felvételt, akik intézményünkben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Kollégiumunk szabad kapacitását egyetemista hallgatók részére is felajánljuk.

A földszinten sorakoznak az előadó - illetve tantermek, a könyvtár, a teológiai és a szociális munkás tanszék, a rektori hivatal, a tanulmányi osztály és egyéb irodák. Ugyancsak a földszinten találhatók a közösségi helyiségek: a társalgó, a TV-szoba, a fénymásoló, a számítógépes terem, az ebédlő. A lelki békét a kápolna csendje biztosítja az erre vágyóknak.

Az emeleten a kollégium szobái vannak. A fiúk az első emeleten, míg a lányok a felsőbb emeleteken kapnak elhelyezést. A szobák kétágyasak, tágasak és komfortosak. Minden szobához tartozik telefon és vizesblokk. Erkély teszi még otthonosabbá a kollégiumi életet (a felsőbb emeletekről megcsodálható Veszprém gyönyörű panorámája), amit még fokoz a folyosókon lévő teakonyhák, mosókonyhák, vasalószobák használatának lehetősége.  A kollégiumban való mozgást a lift is könnyíti.

A teakonyhákban mikrohullámú sütők, főzőlapok és  hűtőszekrények segítik a hallgatók mindennapi életét.

A kollégium praktikus kialakítása mindenben támogatja a hallgatók tanulmányi előmenetelét. A házirend következetes betartása feltétele a kollégiumi elhelyezésnek. Aki jól akarja magát érezni az intézményben, és hasznosan szeretné eltölteni tanulmányainak idejét, annak el kell fogadnia a kollégium keresztény szellemiségét.  A közösségi élet a hallgatók aktivitásán múlik, a diákok megtalálhatják a számukra kedves elfoglaltságot. 

A kollégiumi díj mértéke s szolgáltatások mértékének megfelelő, egy 2 ágyas szoba az alábbi áron igényelhető:

szállás

4.000,- Ft/fő/éj + 400,- Ft/fő/éj IFA
egy ágyas igénybevétel esetén 5.500,- Ft/fő/éj + 400,- Ft/fő/éj IFA
főiskolai, egyetemi hallgatók részére
a kollégiumi szállás havi díja
2 fő/szoba esetén: 26.000,- Ft/fő/hó
1 fő/szoba esetén: 40.000,- Ft/fő/hó
levelező szakos hallgatóink eseti szállása

2 fő/szoba esetén: 2.500,- Ft/fő/éj
1 fő/ szoba esetén: 3300,- Ft/fő/éj

A VHF kollégiumi szobái