Kollégium

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolára érkező látogató az épületbe érve egyszerre két intézménynek lépi át a küszöbét. A különös formájú épület ugyanis a Főiskola mellett a kollégiumnak is helyet ad.

A Veszprémi érseki Hittudományi Főiskola Kollégiuma a Főiskola szerves részeként működik, vagyis elsősorban azok a hallgatók nyerhetnek ide felvételt, akik intézményünkben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, de kollégiumunk szabad kapacitását egyetemista hallgatók részére is felajánljuk.

A földszinten sorakoznak az előadó - illetve tantermek, a könyvtár, a teológiai és a szociális munkás tanszék, a rektori hivatal, a tanulmányi osztály és egyéb irodák. Ugyancsak a földszinten találhatók a közösségi helyiségek: a társalgó, a TV-szoba, a fénymásoló, a számítógépes terem, az ebédlő. A lelki feltöltődést és békét a kápolna csendje biztosítja az erre vágyóknak, amely egyben a lelki programok (lelkigyakorlat, szentmise, imádság) helyszínéül is szolgál. 

Az emeleten a kollégium szobái vannak. A fiúk az első emeleten, míg a lányok a második emeleten kapnak elhelyezést. A szobák kétágyasak, tágasak és komfortosak. Minden szobához tartozik telefon és vizesblokk. Erkély teszi még otthonosabbá a kollégiumi életet (a felsőbb emeletekről megcsodálható Veszprém gyönyörű panorámája). A folyosókon teakonyha, mosókonyha, vasalószoba található. A kollégiumban való mozgást a lift is könnyíti.

A teakonyhákban mikrohullámú sütők, főzőlapok és  hűtőszekrények segítik a hallgatók mindennapi életét.

A kollégium praktikus kialakítása mindenben támogatja a hallgatók tanulmányi előmenetelét. A házirend következetes betartása feltétele a kollégiumi elhelyezésnek. Aki jól akarja magát érezni az intézményben, és hasznosan szeretné eltölteni tanulmányainak idejét, annak el kell fogadnia a kollégium keresztény szellemiségét.  A közösségi élet a hallgatók aktivitásán múlik, a diákok megtalálhatják a számukra kedves elfoglaltságot. 

Elérhetőségek:

Trosits András kollégiumi igazgató: trosits@vhf.hu

Kuzma Noémi kollégiumi nevelő: kuzma@vhf.hu 

Szállás árak

Elszállásolási lehetőségek 

2-3 ágyas szoba, saját vizesblokkal az alábbi áron igényelhető:

napi szállás árak külső vendégek részére

3 ágyas elhelyezés esetén: 3.300,- Ft/fő/éj
2 ágyas elhelyezés esetén: 4.300,- Ft/fő/éj
1 ágyas elhelyezés esetén: 5.800,- Ft/fő/éj

idegenforgalmi adó mértéke 500,- Ft/fő/éj
A szállás 5%-os AFA-s

   
főiskolai, egyetemi hallgatók részére
a kollégiumi szállás havi díja
2 fő/szoba esetén: 26.000,- Ft/fő/hó
levelezős hallgatóink eseti szállása

1 ágyas elhelyezés esetén: 3.300,- Ft/fő/éj
2 ágyas elhelyezés esetén: 2.500,- Ft/fő/éj

egyéb szálláslehetőségek érdeklődjön a kapcsolati űrlapunkon keresztül

A VHF kollégiumi szobái