Kollégium

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolára érkező látogató az épületbe érve egyszerre két intézménynek lépi át a küszöbét. A különös formájú épület ugyanis a főiskola mellett a kollégiumnak is helyet ad.

A Veszprémi érseki Hittudományi Főiskola Kollégiuma a Főiskola szerves részeként működik, vagyis elsősorban azok a hallgatók nyerhetnek ide felvételt, akik intézményünkben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek.

Kollégiumunk szabad kapacitását egyetemista hallgatók részére is felajánljuk.

A földszinten sorakoznak az előadó - illetve tantermek, a könyvtár, a teológiai és a szociális munkás tanszék, a rektori hivatal, a tanulmányi osztály és egyéb irodák. Ugyancsak a földszinten találhatók a közösségi helyiségek: a társalgó, a TV-szoba, a fénymásoló, a számítógépes terem, az ebédlő. A lelki békét a kápolna csendje biztosítja az erre vágyóknak.

Az emeleten a kollégium szobái vannak. A fiúk az első emeleten, míg a lányok a felsőbb emeleteken kapnak elhelyezést. A szobák kétágyasak, tágasak és komfortosak. Minden szobához tartozik telefon és vizesblokk. Erkély teszi még otthonosabbá a kollégiumi életet (a felsőbb emeletekről megcsodálható Veszprém gyönyörű panorámája), amit még fokoz a folyosókon lévő teakonyhák, mosókonyhák, vasalószobák használatának lehetősége.  A kollégiumban való mozgást a lift is könnyíti.

A teakonyhákban mikrohullámú sütők, főzőlapok és  hűtőszekrények segítik a hallgatók mindennapi életét.

A kollégium praktikus kialakítása mindenben támogatja a hallgatók tanulmányi előmenetelét. A házirend következetes betartása feltétele a kollégiumi elhelyezésnek. Aki jól akarja magát érezni az intézményben, és hasznosan szeretné eltölteni tanulmányainak idejét, annak el kell fogadnia a kollégium keresztény szellemiségét.  A közösségi élet a hallgatók aktivitásán múlik, a diákok megtalálhatják a számukra kedves elfoglaltságot. 

Szeptembertől Veszprémben tanulsz, és nem tudod, hol fogsz lakni?

Szeretnéd az egyetemi éveidet lelki gyarapodásra is fordítani? 

Akkor legyél kollégista nálunk. Hívunk, és várunk szeretettel közösségünkbe!

Szállás árak

Elszállásolási lehetőségek 

2 ágyas szoba, saját vizesblokkal az alábbi áron igényelhető:

napi szállás árak külső vendégek részére

3 ágyas elhelyezés esetén: 3.300,- Ft/fő/éj
2 ágyas elhelyezés esetén: 4.200,- Ft/fő/éj
1 ágyas elhelyezés esetén: 5.600,- Ft/fő/éj

idegenforgalmi adó mértéke 400,- Ft/fő/éj
A szállás 18%-os AFA-sfőiskolai, egyetemi hallgatók részére
a kollégiumi szállás havi díja
2 fő/szoba esetén: 26.000,- Ft/fő/hó
levelezős hallgatóink eseti szállása

1 ágyas elhelyezés esetén: 3.300,- Ft/fő/éj
2 ágyas elhelyezés esetén: 2.500,- Ft/fő/éj

egyéb szálláslehetőségek érdeklődjön a kapcsolati űrlapunkon keresztül

A VHF kollégiumi szobái