Informatikai anyagok

A VHF informatikai rendszerét a mindenkori rendszergazda üzemelteti.

Neptun

A Neptun rendszerbe való belépéshez friss beiratkozottak elektronikusan megkapják a szükséges adatokat rendszergazdától. 

Intézményünk Neptun rendszere az alábbi URL-en érhető el:

Bővebb informáicó, letölhető segédletek a fenti menü Neptun menüpontja alól érhetők el.

 

Internet CAFE

A jegyzetbolt mögötti területen 4db számítógép áll a hallgatók rendelkezésére. Minden hallgató számára lehetőség van az itt található gépek használatára, akinek érvényes jogviszonya van a VHF-el. A gépek használatához szükséges felhasználói fiókot külön kell igényelni a csatolt igénylőlap segítségével. A kapott azonosítók 1 tanévre szólnak. Minden tanév végén minden felhasználó és a felhasználók minden adata törlésre kerül.

Az itt taláható gépekről lehetőség van nyomtatásra a "fénymásoló - HP LaserJet 2200" nevű központi nyomtatóra, ami a jegyzetboltban található. A nyomtatás térítési díj köteles.

A gépek használatához szükséges egy adatkezelési hozzájárulás és a cafe-használati igénylőlap aláírása. Ezek a 14-es irodában kérhetők, vagy a honlapról letölthetők, kinyomtathatók, és a 14-es iroda ajtajára helyezett tartóban leadhatók. Igénylést csak az adatkezelési hozzájárulással együtt leadva lehet elfogadni!

 

Wi-fi

A kollégiumban és a főépület előterében lehetőség van wi-fi használatára. A szükséges kódot a portán lehet elkérni.

 

Kollégiumi internet

A kollégium egész területén wifi lefedettség biztosított. Vezetékes internet elérés megszűnt. Saját routerek használata tilos!