Kiemelten fontos események, beszámolók

A VHF kiemelt hírei, eseményei, tartalmai.

Rektori köszöntő

Dr. Sebestyén József
Dr. Sebestyén József
főiskolai tanár, rektor

Szeretettel köszöntöm a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán!

Mi a hitvallásunk? Kik vagyunk? Mi a célunk?

Megújult tartalommal és külsővel, új főszerkesztői hitvallással megjelent a Studia Wesprimiensia 2020. évi lapszáma

Megújult tartalommal és külsővel megjelent a Studia Wesprimiensia XXI. évfolyama, a 2020. évi I-II. száma. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola kiadásában és gondozásában 1999-től évente megjelenő tudományos periodika új főszerkesztővel és szerkesztőbizottsággal tesz kísérletet arra, hogy érdemi válaszokat adjon a 2020. évtől globálissá váló járványügyi kataklizmára, valamint a fejlett társadalmakat sújtó migrációból fakadó kulturális, szociális, morális, társadalom- és nevelésfilozófiai, illetve gazdasági kérdésekre.

A Studia főszerkesztője, Dr. Sebestyén József nemcsak új rovattal (pedagógia - neveléstudomány), hanem új szerkesztőbizottság felállításával jelölte ki a tudományos folyóirat irányváltását. Ahogyan azt a főszerkesztői előszóban is kiemelte:

"A globális rendszerek [...] sebezhetőségének felismerése paradigmaválságot idézett elő a tudományos közgondolkodásban, majd – a traumából felocsúdva – intenzív kutatási hullámot indított el [...], egyben rámutatott arra, hogy minden szereplőnek újra kell értelmeznie a tudomány és az oktatás társadalmi, gazdasági szerepét. Ez a felismerés hatja át [....] a Studia Wesprimiensia új irányait is [...]."

A szerkesztőbizottság összetétele:

Mi van a látható mögött? Hol húzódnak a tehetséged és képességeid határai? A VHF oktatói és hallgatói válaszolnak

Mi van a látható mögött? Hol húzódnak a tehetséged és képességeid határai? Milyen a jó szociális segítő? Hogyan tanít a jó hittanár? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre adnak választ a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola oktatói és hallgatói az alábbi filmben. Nálunk a szeretet nem fogalom, hanem SZEMÉLY, a tehetséggondozás, tehetségfejlesztés nem módszer, hanem út és életvezetési filozófia!

Nézd meg az érseki Főiskola bemutatkozó filmjét!

Megújult a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola aulája.

Új álmennyezetet és korszerű, energiatakarékos világítást kapott Főiskolánk aulája. Bízunk benne, hogy - a járványhelyzet megszűnésével és a hagyományos jelenléti oktatás újbóli elindulásával - a világosabb és tágasabbnak ható aula egy dinamikus hallgatói közösségi térré tud válni.

Mindenkit várunk, aki keresi saját képességei, saját tehetsége határait és a Szeretet határtalanságát!

Képgaléria

Étkezési és szálláslehetőségek

A kialakult rendkívüli járványügyi helyzetre való tekintettel, kérjük étkezőinket az alábbi szabályok betartására: Éttermünkben helyben fogyasztásra nincs lehetőség, a megrendelt menüt csak elvitelre tudjuk biztosítani. Ebéd befizetésére minden héten csütörtökön van lehetőség 7-13 óráig. Ezen rendelkezés visszavonásig érvényes.

CsatolmányDátum
PDF icon 14.het_.pdf2021.03.30.
PDF icon 15.het_.pdf2021.04.07.

Értéket közvetítünk!

Veszprémi panoráma a kollégium ablakából.

Feltöltés alatt!

Subscribe to RSS - kiemelt